Νέα
Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν ή επέλαση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης προμηνύει ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται ως απόρροια της μετάβασης στην ...

Περισσότερα...


Ο «Ορίζοντας Ευρώπη» είναι το επόμενο φιλόδοξο πρόγραμμα πλαίσιο της Ε.Ε. για την έρευνα και την καινοτομία. Αποτελεί εξέλιξη του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και σε αυτό αναμένεται να διατεθούν έως και 94 δις ευρώ από τα 100 δις ευρώ του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2021-2027.

Περισσότερα...

"Καινοτομία, το μοναδικό όχημα για τη διασφάλιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας", του Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετ...

Περισσότερα...

Στις 11 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε ο πρώτος εξειδικευμένος διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, με τίτλο “Olive Challenge”, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος». Οι δέκα πρώτες ομάδες που αναδείχθηκαν στον διαγωνισμό εξασφάλισαν την πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και δικτύωσης, συνολικής διάρκειας έξι μηνών, που στόχο έχει να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες ώστε να κάνουν πράξη τις καινοτομικές ιδέες τους και να εισέλθουν δυναμικά στην επιχειρηματική κοινότητα.

Περισσότερα...

Υπό τη διοργάνωση της InnoEnergy, τo PowerUp! είναι o μεγαλύτερος ετήσιος διαγωνισμός για τον εντοπισμό και την ενίσχυση των καλύτερων νεοφυών επιχειρήσεων της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας. Αυτή τη χρονιά, οι υποψήφιοι οι οποίοι διακρίθηκαν στους τοπικούς τελικούς, που πραγματοποιήθηκαν σε 12 χώρες, παρουσίασαν τις καινοτομικές ιδέες τους ενώπιον της επιτροπής του μεγάλου τελικού της Βουδαπέστης. Οι νικητές του διαγωνισμού έλαβαν χρηματικά έπαθλα, καθώς και πρόσβαση στον γνωστό επιταχυντή Highway Accelerator της InnoEnergy, για την ταχεία μετατροπή των ιδεών και των έργων τους σε αγοραστική επιλογή.

Περισσότερα...

Έχοντας σημαντική παρουσία στην έρευνα για το γραφένιο και επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων και των δυνητικών εφαρμογών του, η Seven Sigma P.C., συνδεδεμένη με τη RISE επιχείρηση, συμμετείχε ως εκθέτης στο συνέδριο Graphene Week 2017, που διεξήχθη στην Αθήνα από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα...

Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςRIS3

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μεσολόγγι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε Ημερίδα Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στον τομέα της Ζωικής Παράγωγης και των Κτηνοτροφικών Προϊόντων, ο οποίος συγκαταλέγεται στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Περισσότερα...

Συνέντευξη του Κ. Κοκκινοπλίτη στην ΕΡΤ Λάρισας 98,3 FM και την ΕΡΤ Βόλου 101,2 FM

Περισσότερα...

Βασικός στόχος της ενιαίας δράσης «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (ΕΠΑνΕΚ), είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Περισσότερα...

"Η έρευνα και η αριστεία", άρθρο του Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Περισσότερα...

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ως φορέας που εκπροσωπεί την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχει ως αποστολή την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για τις επιχειρήσεις του κλάδου και ελκυστικού για επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2009 ο ΣΕΒΤ συγκρότησε την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life» στο πρότυπο της αντίστοιχης ευρωπαϊκής.

Περισσότερα...

Στις 16 Ιουνίου 2016, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 υπό τον τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας», ο οποίος παρέχει κίνητρα για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα αποσκοπώντας –μεταξύ άλλων– στην υποστήριξη λιγότερο ευνοημένων περιοχών της χώρας, την αύξηση της απασχόλησης και του μέσου μεγέθους των επιχειρήσεων, την τεχνολογική αναβάθμιση, τη διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας (branding) και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο του έργου “Enterprise Europe Network Hellas 2015-2020”, η EBETAM Α.Ε., το ελληνικό πολυκλαδικό, πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία συστάδας επιχειρήσεων στον τομέα των δομικών υλικών και των κατασκευών.

Περισσότερα...

Στις 22 Μαΐου 2016, ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών το 13ο Παγκόσμιο Ελληνικό Συνέδριο Βιοϊατρικής, με θέμα τη «Συνέργεια της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία» (Synergy between Academia and Industry). Στο συνέδριο έλαβαν μέρος διακεκριμένοι στον χώρο των βιοεπιστημών καθηγητές αλλά και στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, εστιάζοντας σε ζητήματα καινοτομίας, εξέλιξης φαρμάκων και βιοηθικής. 

Περισσότερα...

"Εξαιρετικοί επιστήμονες, μεγάλοι Έλληνες", άρθρο του Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Περισσότερα...

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει επιλεχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση της Προπαρασκευαστικής Δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Υφιστάμενη και επιθυμητή κατάσταση του οικονομικού δυναμικού σε περιοχές εκτός της περιοχής της ελληνικής πρωτεύουσας». Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε η Εκδήλωση Ολοκλήρωσης της Προπαρασκευαστικής Δράσης, η οποία έλαβε χώρα στην Ξάνθη στις 21 Οκτωβρίου 2015.

Περισσότερα...

Στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης Εργαστήριο για την Έξυπνη Εξειδίκευση, με τίτλο "RISE HIGH-LEVEL WORKSHOP ON THE IMPACT OF SMART SPECIALISATION STRATEGIES ON POCKETS OF EXCELLENCE AND REGIONAL GROWTH".

Περισσότερα...

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε το Θεματικό Εργαστήριο επιχειρηματικής ανακάλυψης για τους κλάδους μεταποίησης των Χημικών & Πολυμερών Υλικών, καθώς και της παραγωγής Ηλεκτρονικών & Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού, στο πλαίσιο της Προπαρασκευαστικής Δράσης για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Στο Εργαστήριο, το οποίο έλαβε χώρα στην Καβάλα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 ενδιαφερόμενοι, προερχόμενοι από επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει επιλεχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εφαρμόσει τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε το 2ο Πιλοτικό Εργαστήριο (Project Development Lab) Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, το  οποίο έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2015. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας, κ. Σακουλιάς, και ο επικεφαλής του έργου για την Προπαρασκευαστική Δράση στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Boden.

Περισσότερα...

 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργάνωσε τον Ε’ Κύκλο Ομιλιών, με τίτλο "Δεδομένα και Κοινωνία", στο πλαίσιο του προγράμματος Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Ο E’ Κύκλος περιλάμβανε τρεις εκδηλώσεις, στις 21 και 28 Απριλίου και στις 5 Μαΐου, κατά τη διάρκεια των οποίων ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετικό προσανατολισμό προσέγγισαν τον ρόλο των Δεδομένων στην Επιστήμη, την Επιχειρηματικότητα και τη Δημιουργικότητα.

Περισσότερα...

Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςRIS3

Η RISE παρευρέθηκε στην ημερίδα "Επιχειρηματικής Ανακάλυψης" στους τομείς της Μικροηλεκτρονικής, της Καινοτομίας και των Προηγμένων Υλικών, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015 σε γνωστό ξενοδοχείο της Πάτρας, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της διαδικασίας και της υλοποίησης της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερα...

Erasmus+IKY

Η πρώτη διεθνική συνάντηση του project "SeaofSkills: Taming the Sea of Fishers' Knowledge, Skills and Competences" έλαβε χώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2014, στο Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος".

Περισσότερα...

Η RISE διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο-workshop, σε θέματα καινοτομίας, ideation, ανάλυσης πατεντών και μεθοδολογίας TRIZ.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 30 στελεχών πολυεθνικής βιομηχανίας καταναλωτικών αγαθών.

Περισσότερα...

 

Στελέχη της RISE συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την οικονομική και τεχνική διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης των σχεδίων της δράσης ΚΑ2 του ERASMUS+ για το 2014.

Περισσότερα...

 

Ομιλία του ιδιοκτήτη και Γενικού Διευθυντή της RISE, Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη, στο 1ο ετήσιο συμπόσιο "Περιφερειακή Καινοτομία και Εθνική Ανταγωνιστικότητα στον 21ο Αιώνα", με θέμα "Καινοτομική επιχειρηματικότητα: μονόδρομος για την ανάδυση από την κρίση".

Περισσότερα...

Συνέντευξη του ιδιοκτήτη της RISE, Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη, στο κανάλι της Βουλής.

Περισσότερα...

 

Το διεθνές συνέδριο WIRE (Week of Innovative Regions in Europe), είναι το σημαντικότερο Ευρωπαϊκό φόρουμ διαλόγου για Περιφερειακές Στρατηγικές, Καινοτομία & Ανάπτυξη και πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 2014 στην Αθήνα, στα πλαίσια της Ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ιδιοκτήτης και Γενικός Διευθυντής της RISE, Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, συμμετείχε ως συντονιστής στο 5o session του συνεδρίου, με θέμα "Δημόσια Ανοιχτά Δεδομένα για Περιφερειακή Καινοτομία".

Περισσότερα...

 

Ομιλητής στο Σεμινάριο για Νέες Επιχειρήσεις, Καινοτομία & Spin Offs, που διοργανώνει  το  Enterprise Europe Network – Hellas, την Τετάρτη 06/03 από τις 13:00 μέχρι τις 18:00, θα είναι o Κώστας Κοκκινοπλίτης, Research & Innovation Strategy Experts (RISE).

Περισσότερα...

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «SME Instrument» για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «HORIZON 2020», είναι ειδικά σχεδιασμένο για μεμονωμένες MME ή ομάδες εξαιρετικά καινοτόμων ΜΜΕ με διεθνείς φιλοδοξίες, αποφασισμένες να εξελίξουν ισχυρές, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε νικητές των αγορών.

Περισσότερα...

 

"Καινοτομία, το οξυγόνο της επιχειρηματικότητας" άρθρο του ιδιοκτήτη και Γενικού Διευθυντή της RISE, Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη, στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2013 του περιοδικού "Ανάπτυξη".

Περισσότερα...

 

Το "Knowledge Shots" είναι ένα καινοτόμο μοντέλο μετάδοσης και απόκτησης γνώσης, μέσω του οποίου επιλεγμένοι ομιλητές καλούνται, μέσα σε 7 λεπτά, να εμπνεύσουν, να αιφνιδιάσουν και κυρίως να μοιράσουν πρακτική και ουσιαστική γνώση.

Περισσότερα...

Συνέντευξη του ιδιοκτήτη της RISE, Κωνσταντίνου Κοκκινοπλίτη, στο κανάλι SBC, με θέμα την πρώτη ελληνική συστάδα υγείας και βιοτεχνολογίας, BIONIAN Cluster.

Περισσότερα...